Home Sport A jövő sztárja? – Justin Herbert

A jövő sztárja? – Justin Herbert

by Fűzővel Kifelé!


Justin Herbert iskolapéldája annak, hogy az irányítóknál hol és miért különbözik az edzők többségének véleménye az elismert szakértők, elemzők többségének véleményétől (akik nem voltak játékosok korábban). Az edzők legtöbb esetben azokat a QB-kat szeretik, akik tökéletes felépítéssel, atletikussággal és karerővel rendelkeznek, mert úgy gondolják, ezekből a prospectekből bármit ki tudnak hozni egy kis neveléssel. Az már nem olyan fontos, hogy mit is láttunk tőle a pályán, és hogy mennyire tud passzolni. 

Amiért minden old-school edző imádja

Herbertnek igazi prototípus méretei vannak az irányítóposzthoz, hiszen egészen pontosan 198 centivel és 107 kilóval mérlegelt a combine-on. Magas, kemény fizikumú játékos, ez pedig hagyományosan jó alapanyag a QB-knál. Emellett nagyon atletikus is, simán lehet rá option játékokat hívni és nem kell félteni akkor sem, ha futnia kell.

A méret+atletikusság kombó alapján simán lehet Andrew Luckhoz hasonlítani, nem véletlen, hogy a mockdraftable.com oldal adatai alapján is rá hasonlít legjobban ilyen téren az Oregon irányítója. Felhozhatjuk még Josh Allent, Blaine Gabbertöt, Daniel Jonest, Josh Freemant vagy akár Carson Wentzet is, mint fizikailag hasonló irányítók, és nem véletlen, hogy mind az első kör elején keltek el, ahogy Herbert is fog. Egyszerűen az edzők imádják az ilyen alapokat egy irányítóban, mert úgy gondolják, ebből bármit ki tudnak hozni egy kis tanítgatással. Néha ez bejön, néha pedig nem.

A cikk folytatódik!
Havi ~930 forintért több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.
Vagy légy a támogatónk további előnyökért!
Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Forrás

Comments

0 hozzászólás
0

You may also like