Home Online MarketingKözösségi Média Nem mindenkinek tetszett a Facebook-poszt, tömegverekedés lett a vége – Közösségi média

Nem mindenkinek tetszett a Facebook-poszt, tömegverekedés lett a vége – Közösségi média

by Digital Hungary


Két ember meghalt, mert tömegverekedés tört ki rendőrök és tiltakozók között a dél-indiai Bengaluruban egy Facebook-bejegyzés miatt kedd este, ami a felháborodott tiltakozók szerint sértette Mohamed prófétát.

A támadásban 60 rendőr is megsérült, mert a feldühödött tömeg megtámadott egy rendőrőrsöt, járműveket is felgyújtott, és megtámadta annak a helyi politikusnak a házát is, akinek az unokaöccse a szerintük sértő bejegyzést közzétette. Nem tudni pontosan, hogy mi volt a bejegyzésben. A rendőrség éles lőszert és könnygázt is bevetett, hogy feloszlassa a feldühödött tömeget. Legalább hárman súlyosan megsérültek, és a halálos áldozatok halálát is lövések okozták.

A helyi rendőrség bejelentette, hogy a helyi politikus unokaöccsét a bejegyzés miatt őrizetbe vették, és rajta kívül még mintegy 100 embert letartóztattak zavargásban való részvétel és szándékos gyújtogatás gyanújával. Bengaluru, az egykori Bangalore az indiai Szilícium-völgyként is ismert, és a városban jelentős muzulmán közösség él.

(mti/marketingmorzsak)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!

Source link

Comments

0 hozzászólás
0

You may also like