Home Sport Rövidített szezonra és nézők nélküli meccsekre is készül az NFL

Rövidített szezonra és nézők nélküli meccsekre is készül az NFL

by Fűzővel Kifelé!


Az NFL az eddig megszokott április közepe helyett várhatóan május 8 körül hozza nyilvánosságra a 2020-as szezon menetrendjét. A liga teljes idénnyel számol, azonban a színfalak mögött már elkezdtek tervezni egyéb forgatókönyveket, amennyiben a koronavírus nem tenné lehetővé a szeptember eleji szezonkezdetet.

A Washington Post szerint elég nyilvánvaló, hogy az NFL úgy fogja kialakítani a sorsolást, hogy azt relatíve könnyen le lehessen rövidíteni, ha esetleg szükség lenne rá. Ez kvázi azt jelenti, hogy a divíziós mérkőzéseket eltolnák az idény végére (november-december), az év elején pedig több konferenciák közötti találkozót rendeznének, illetve kiegyensúlyoznák a hazai-vendég meccsek számát az első kettő, illetve négy fordulóban, hogy senkinek ne okozzon hátrányt, ha esetleg egy hónappal meg kell vágni a szezont.

Ezen kívül arra is készül a liga, hogy esetleg zártkapus mérkőzéseket kell majd játszani, vagy limitált nézőszámmal. Donald Trump amerikai elnök is erről beszélt, szerinte a sportbajnokságok nézők nélkül indulnak majd el, ezt követően lehet szó arról, hogy limitált nézőszámmal, minden ember közt 1-2 üres székkel rendezzenek meccseket, majd ha a vírusnak vége, akkor jöhet ismét a teltház.Forrás

Comments

0 hozzászólás
0

You may also like